Supergroene pasta

Sommige gerechten zijn niet alleen een lust voor onze smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Zoals deze pasta met alleen maar groen gekleurde groenten. Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel en is met de zelfgemaakte saus die slechts uit drie ingrediënten bestaat, onwijs lekker.

INGREDIENTEN

  • Volkoren pasta (naar keuze)

  • Twee teentjes knoflook

  • Spinazie 200gram

  • 125 ml rijst- of amandelmelk

  • 150 gram tuinerwten

  • 1 courgette

  • Sap van een halve citroen

  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas of edelgistvlokken

  • 1 eetlepel olijfolie

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in plakjes en leg op een bakplaat met een scheutje olijfolie en zout en peper in de oven. Voeg na 10 minuten de knoflook toe en bak nog 5 tot 10 minuten goudbruin, voordat je het uit de oven haalt en apart zet.

Doe de pasta in een pan kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking. Eenmaal gekookt, laat je de pasta uitlekken en zet je het opzij.

Doe de melk, spinazie en zout in een pan op een middelhoog vuur en kook tot de spinazie verwelkt is.

Voeg de geroosterde knoflook toe en mix met een staafmixer of in de blender tot een glad mengsel - als je kaas of edelgistvlokken toevoegt, voeg het dan nu toe. Meng vervolgens de courgettes en erwten door de saus en kook nog 5 minuten. Roer dan de pasta door de saus en voeg als laatste het citroensap erdoorheen voor het opdienen.